fbpx

Hey, ik ben Tineke.

En ik kan me niets mooiers voorstellen dan echt verschil maken in mensenlevens. Van betekenis zijn op een kantelpunt in iemands leven. Dat geeft mij zoveel vervulling, inspiratie en werkplezier. Maar wel vanuit een gezonde basis van rust en slim gekozen ritmes

Inmiddels is dit precies wat ik doe. Maar het heeft wel even geduurd voor ik daar was… Daar ging een behoorlijke ontdekkingstocht aan vooraf!

tineke wuister

Hoe het ooit begon

Weet je dat ik ooit begonnen ben als docente Frans? Ik ging er idealistisch in: ik zou jonge mensen begeleiden op weg naar de volwassenheid! Maar man, wat viel dat tegen in de praktijk! Ik was vooral bezig grammatica uit te leggen en toetsen na te kijken. En zo af en toe, als een eenzame krent in de pap, genoot ik van een mooi persoonlijk gesprek met een leerling. 

In het begin dacht ik: ‘Kom op, Tineke, even doorbijten. Je moet gewoon nog veel leren. Als jij het lesgeven eenmaal onder de knie hebt, dan komt er vanzelf meer ruimte voor toffe gesprekjes.’ En elke keer zag mijn optimistische ik wel weer een lichtpuntje. Mijn collega’s waren gezellig, ik was blij dat ik een (vaste) baan hàd, sommige dingen waren toch best leuk …

Maar na 4 jaar, durfde ik eindelijk de realiteit onder ogen te zien: dit past echt niet bij me! Ik was doodop, vaak ziek en wist ’s morgens echt niet waarom ik mijn warme bedje uit zou komen. Kortom: ik had last van stress en was gewoon niet happy met mijn baan. 

tineke wuister

Lifechanging

Op een gegeven moment nam ik een lifechanging besluit. Of eigenlijk twee. Allereerst bood ik mijn ontslag aan. Met knikkende knietjes, maar na afloop voelde het zo krachtig en bevrijdend! En in de tweede plaats besloot ik begeleiding te zoeken. Ik wilde nog stééds verschil maken, maar kreeg niet scherp hoe dat eruit zou kunnen zien. Ook had ik na vier jaar ploeteren geen idee meer waar ik echt goed in was. Dus tja, daar stond ik dan: 28 jaar, net moeder, met een universitair diploma op zak en geen idee wat mijn volgende stap zou zijn… 

De investering in een loopbaantraject was een van de beste beslissingen van mijn leven! Ik heb mooie bekende èn nieuwe kanten van mezelf ontdekt, het stof van oude dromen geblazen en al doende vond ik mezelf weer terug. 

Ik ging toegepaste psychologie studeren. Wat werd ik daar blij van! Het verschil tussen de oude en nieuwe Tineke was zo groot, dat ik al snel andere mensen ben gaan begeleiden bij loopbaanvragen. Ik gunde hen ook meer energie, enthousiasme en voldoening! Dat doe ik inmiddels 15 jaar. 

Wat niet veranderde ...

Haha, één ding veranderde niet. Ik bleef ambitieus. En dat zorgde er regelmatig voor dat ik teveel hooi op mijn vork nam. Met als gevolg: stressklachten! Hoofdpijn, spanningsklachten in mijn schouders, zo ontzettend moe, vergeetachtig, gejaagd, kort lontje (vooral thuis)… Van die irritante klachten die je belemmeren om alles te doen wat je wilt. Na de zoveelste keer dat ik weer in zo’n situatie belandde, dacht ik: en nu moet ik er een keer goed iets mee! Ik kan niet elke keer zo door blijven gaan.

En zo leerde ik langzamerhand mijn stressklachten te zien als liefdevolle aanwijzingen van mijn lijf, die me op de schouders tikken om me te laten weten dat ik een grens over ga. Dat ik mijn systeem overbelast. Dat maakte een wereld van verschil. Ik ben beter gaan luisteren naar mijn lichaam, ging kiezen voor eenvoudige en gezonde ritmes in mijn leven en ervaar daardoor dat ik langdurig veerkrachtig blijf.

Stress vind ik een fascinerend verschijnsel en ik wilde er graag meer grip op krijgen om ook anderen er mee te kunnen helpen. Daarom ben ik een opleiding gaan volgen tot stress- en burn-outcoach en heb er twee, bijna drie boeken over geschreven. Nu train en spreek ik regelmatig over leven vanuit rust en coach mensen in of op het randje van een burn-out naar meer rust, focus en vrijheid.

tineke wuister
tineke wuister
foto spreekbeurt

En dit is vandaag!

Inmiddels doe ik wat ik wil doen vanuit een levensstijl die voor mij werkt. Ik zie mensen binnenkomen op een kantelpunt in hun leven: een loopbaanvraag, een burn-out. Ze komen binnen met een energielek en vaak met een groot vraagteken boven hun hoofd. Nadat ik een paar maanden met ze heb opgelopen, zie ik ze weer ‘te voorschijn’ komen. En als ze weggaan is het vaak met een uitroepteken, een glimlach en heel wat meer energie en zelfvertrouwen. Daar word ik blij van! 

Ik geloof dat het soms hard nodig is om even stil te staan. Om goed de tijd te nemen om te ontdekken wat jij te geven hebt. Waarmee jij de wereld een stukje mooier kunt maken. Maar wel op een manier die gezond is: in rust, met focus en vrede. Die investering betaalt zich ruimschoots terug, wanneer jij werk gaat doen dat jou energie, voldoening en plezier geeft. Waarvan je een twinkeling in je ogen krijgt!  

Inmiddels heb ik de afgelopen 15 jaar tientallen mensen geholpen om helder te krijgen wat dit voor hen is en om de eerste stappen te zetten richting het werk, het leven van hun dromen! En om die gezonde basis van rust in hun leven te bouwen, te kiezen voor focus en vrijheid. Dat beschouw ik als een enorm voorrecht! 

tineke wuister

Ik ben aangesloten bij:

logo vesb
logo noloc

Dit is typisch Tineke

Ik ben al ruim 20 jaar gelukkig getrouwd met Sander en we hebben drie tienerzoons. We zijn jong begonnen aan ons (gezins)leven samen en dat maakt dat ik zo langzamerhand wat meer mijn handen vrij krijg. Sinds augustus 2020 ben ik daarom helemaal voor mezelf begonnen. Een mooi avontuur!

Geloof is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik geloof dat we bedacht en bedoeld zijn en dat God ons enorme mogelijkheden, creatiekracht en vrijheid heeft gegeven om iets moois te maken van de wereld. Dat is voor mij een enorme drijfveer. Jij bent natuurlijk van harte welkom, ongeacht wat jouw geloofs- of levensovertuiging is!

Ik ben een van die zeldzame vrouwen die…. NIET van chocola houdt! Je maakt me daarentegen wel echt enorm blij met vers fruit.

Ik ben eigenlijk heel ‘groen’ van binnen. Ik vind de natuur zo fascinerend mooi! Ik heb daarom in 2015 enorm geminimaliseerd: zo’n 50% van mijn bezittingen het huis uit. Maar we hebben ook zonnepanelen op ons dak liggen en ik eet vegetarisch. Ook probeer ik zo veel mogelijk mijn kleding eerlijk en duurzaam te kopen. Wat nog best lastig is overigens.

Ik heb vijf zussen. En een broer. Klinkt zielig, maar hij is uiteindelijk echt een leuke kerel geworden, hoor! :)

Contact opnemen

Super leuk dat je contact met me wilt opnemen. 

Heb je een vraag of wil je afspreken? 

Ik hoor het graag en doe mijn best zo snel mogelijk te reageren! 

Scroll naar top