fbpx

Ik ben Tineke Wuister

En ik heb een passie voor gezond leiderschap! 

Goede leiders creëren gezonde culturen en beïnvloeden mensenlevens, organisaties en de maatschappij op een positieve manier. Ik geloof dat wij, gelovigen, geroepen zijn, niet om ons schuil te houden, maar juist om van invloed te zijn in de maatschappij. Om daar zout en licht te zijn en Gods koninkrijk zichtbaar te maken. Bij de overheid, in het onderwijs, maar ook in de media, de zorg en het bedrijfsleven. 

Daarom help ik christenen op invloedrijke posities in de maatschappij om meer Kingdom Impact te hebben, zodat het karakter en de kracht van Koning Jezus steeds meer zichtbaar wordt. 

 

creativebrandlab

Hoe het ooit begon...

Lang geleden begon ik mijn carrière als docente Frans. Na vier jaar en veel leerzame ervaringen rijker, besloot ik dat mensen iets leren en beïnvloeden goed bij me paste, maar niet binnen de setting van het onderwijs. Dus bood ik mijn ontslag aan. Met knikkende knietjes, maar wat voelde het krachtig en bevrijdend. 

En toen kwam de vraag: what’s next? Ik wilde verschil maken in mensenlevens, maar kreeg niet goed scherp hoe dat eruit zou kunnen zien. Ook merkte ik, na vier jaar ploeteren, dat ik niet zo helder meer had waar ik nou echt goed in was. Dus tja, daar stond ik dan: 28 jaar, met een cum laude universitair diploma op zak, net moeder en geen idee wat mijn volgende stap zou zijn…

Na een loopbaantraject besloot ik toegepaste psychologie te gaan studeren. En wat werd ik daar blij van! Het paste zoveel beter bij mij en bij wat ik als mijn roeping ervoer. Ik zag er zoveel meer mogelijkheden. Ik ontdekte twee dingen: 

1. De kracht van persoonlijk leiderschap. Jij staat aan het roer! Door helder te hebben wie je bent, wat je wilt en waar God je voor roept, kun je vol vertrouwen krachtige keuzes maken. 

2. Doen wat past bij jouw design levert enorm veel energie, enthousiasme en voldoening op.

Tegelijk ontdekte ik in deze levensfase (studie, jong gezin, werk, jeugdleider in de kerk) dat ambitie een sterke drijfveer èn een valkuil kan zijn. Als je veel wilt, kun je jezelf ook zomaar compleet voorbijlopen. Tijdens een kloosterretraite in 2015 ontdekte ik dat ik een groot verlangen had naar Leven met Aandacht. En dat aandacht schaars is. Dus wanneer jij kwalitatieve aandacht wilt geven, zul je moeten kiezen voor focus en rust. Dat is de enige manier om langdurig vruchtbaar te zijn in het Koninkrijk van God. Ik ontdekte dat God heldere principes geeft om rust en ritmes in je leven in te bouwen en dat dat echt helpt! Daar schreef ik vervolgens ook mijn boekenserie Lucht, Zicht en Echt.   

Pas sinds het laatste jaar komt alles bij elkaar in mijn Kingdom Impact Programma.  Mijn passie voor leiderschap, voor Gods Koninkrijk, voor roeping en rust. Leiders toerusten om Gods Koninkrijk meer zichtbaar te maken op een plek die naadloos bij ze past, vanuit Gods principes van rust. Leiders helpen om Gods stem te verstaan, Zijn briljante ideeën te ontdekken en het potentieel in hun mensen tot leven te roepen. Daar word ik blij van en ik zie dat het zijn vruchten afwerpt in mensenlevens en bedrijven/organisaties! 

 

creativebrandlab

Daarnaast ...

● heb ik 12 jaar gewerkt bij LEF Navigators. Daar heb ik zelf leiderschapservaring opgedaan, heb ik leiders getraind en gecoacht en mocht ik coaches opleiden. Ik heb hier de kracht van leiderschap gezien: zo heilzaam als het ‘gezond’ is en zo contraproductief als het ‘ziek’ is. 

● ben ik auteur van vier boeken over rust, persoonlijk leiderschap en leven in vrijheid.

● ben ik sinds augustus 2020 fulltime ondernemer. 

Mijn missie

 

Meer Kingdom Impact voor jou, ambitieuze christelijke leider! 

● Jij gaat precies doen waar God je voor roept en wat past bij jouw design. Dat maakt dat je gaat excelleren! 

● Jij gaat leren Gods stem verstaan voor jezelf en de mensen om je heen, oftewel je groeit in ‘profetisch leiderschap’. Zo heb je meer impact met minder moeite. 

● Je groeit ook ‘gewoon’ in leiderschapsskills, met name in waardengericht, dienend leiderschap. Je krijgt tools waarmee jij het goud uit je mensen en je team kunt halen, zodat jij je bedrijf, afdeling of organisatie naar een volgend niveau kunt tillen. Zo word jij een krachtige leider met meer impact. 

 ● Jij leert hoe je altijd met bevlogenheid en energie kunt werken en ondertussen voldoende ruimte en tijd houdt voor thuis en andere zaken die ook belangrijk voor je zijn. Zo blijf jij langdurig vruchtbaar in het Koninkrijk van God. 

 

Daarnaast ben ik auteur en spreker. Je kunt via mijn boeken kennis met me maken. Ik spreek graag over thema’s die mijn hart raken op conferenties, evenementen of in kerkdiensten. 

 

tineke wuister
tineke wuister
foto spreekbeurt
creativebrandlab

En dit is het resultaat!

Inmiddels werk ik met directeuren, leidinggevenden en ondernemers uit allerlei branches en ook met voorgangers. Ik loop een tijdje met je mee met mijn expertise, maar breng ook mensen samen omdat ze elkaar zo veel te geven hebben. En, misschien nog wel het allerbelangrijkste: ik faciliteer je om in dagelijkse verbondenheid met God te leven en Hem te betrekken bij je werk. Ik geloof dat er dan echt iets gaat gebeuren. 

Ik geloof dat het soms hard nodig is om even stil te staan.
>> Om goed de tijd te nemen om te ontdekken wat jij te geven hebt en waarmee jij de wereld een stukje mooier kunt maken.
>> Om te investeren in jouw groei als leider, want ‘iedereen wint als een leider zich ontwikkelt’. (Bill Hybels)
>> En dat alles wel op een manier die gezond en in balans is: in rust, met focus en vrede. 

Die investering betaalt zich ruimschoots terug, wanneer jij werk gaat doen dat jou energie, voldoening en plezier geeft. Waarvan je een twinkeling in je ogen krijgt! En waarvan jij voelt: dit is waar ik voor leef. 

Ook geloof ik dat het mogelijk is dat Gods Koninkrijk door jou heen jouw werk, bedrijf of organisatie binnen stroomt. Daarmee ben je tot grote zegen!

Inmiddels heb ik de afgelopen 15 jaar honderden mensen geholpen om helder te krijgen hoe dit er voor hen uitziet en stappen te zetten richting het werk en het leven van hun dromen! Richting rust en focus. Richting Kingdom Impact. Dat beschouw ik als een enorm voorrecht!

Ik ben aangesloten bij:

logo noloc
logo vesb

Dit is typisch Tineke

Ik ben al 23 jaar gelukkig getrouwd met Sander en we hebben drie tienerzoons. We zijn jong begonnen aan ons (gezins)leven samen en dat maakt dat ik zo langzamerhand wat meer mijn handen vrij krijg. Daarom ben ik in dit mooie avontuur van ondernemerschap gestapt!

Geloof is het fundament onder mijn leven. Ik geloof dat we bedacht en bedoeld zijn en dat God ons enorme mogelijkheden, creatiekracht en vrijheid heeft gegeven om iets moois te maken van de wereld. Dat is voor mij een enorme drijfveer.

Ik ben een van die zeldzame vrouwen die…. NIET van chocola houdt! Je maakt me daarentegen wel echt enorm blij met vers fruit.

Ik ben eigenlijk heel ‘groen’ van binnen. Ik vind de natuur zo fascinerend mooi! Ik heb daarom in 2015 enorm geminimaliseerd: zo’n 50% van mijn bezittingen het huis uit gedaan. Maar we hebben ook zonnepanelen op ons dak liggen en ik eet vegetarisch. Ook probeer ik zo veel mogelijk mijn kleding eerlijk en duurzaam te kopen. Wat nog best lastig is overigens.

Ik heb vijf zussen. En een broer. Klinkt zielig, maar hij is uiteindelijk echt een leuke kerel geworden, hoor! :)

Tineke in de media

Contact opnemen

Super leuk dat je contact met me wilt opnemen. 

Heb je een vraag of wil je afspreken? 

Ik hoor het graag en doe mijn best zo snel mogelijk te reageren!