fbpx

Ben jij moe? Voel je je gejaagd en onrustig? Heb je last van stress of zelfs een burn-out?

tineke wuister

Herken jij dit?

Het leven vraagt veel. Je hebt zoveel ballen hoog te houden. Je wilt alles zo graag goed doen. Grenzen stellen is echt heel lastig voor je. En dat maakt dat je maar door gegaan bent, waar je lichaam eigenlijk al op was. Stress is iets verraderlijks: het komt sluipenderwijs je leven binnen en kan je ineens onderuit halen. 

Als je terugkijkt zie je het volgende. 

Je werkt al lange tijd te hard. Je hebt te veel hooi op je vork. Dat breekt je op.

Je neemt te weinig tijd voor ontspanning en als je dan wel tijd voor jezelf had, dan bleef je hoofd maar doorgaan.

Je slaapt misschien al een tijd slechter, hebt regelmatig hoofd- of buikpijn, last van je nek of schouders…

En als je eerlijk bent heb je soms ook wel echt een kort lontje of reageer je wel heel overdreven…

Je prestaties lijden er al even onder: je kunt niet meer zo scherp denken, je concentratie is wat minder en soms vergeet je zomaar iets. Je bent aan het overleven.

Maar dit wil je niet langer

Of, je lijf wil het niet langer en heeft je stilgezet. 

En het enige waar jij naar verlangt is rust. Weer fit en energiek zijn. Gewoon weer blij kunnen zijn met jezelf, je geliefden, je werk. Het leven weer aankunnen, op een gezonde en veerkrachtige manier. Je wilt niet meer sprinten, je wilt weer leven! Je gelooft misschien zelfs dat God je gemaakt heeft en tegen je zegt: ‘Sta op en schitter’. Maar hoe je dat moet doen, is je een groot raadsel. 

Dit is het moment om het roer om te gooien. Je oogst wat je zaait. Wat jij de afgelopen tijd hebt gezaaid was misschien niet gezond. Dus is het moment gekomen om iets anders te gaan zaaien. 

Weet je niet wat en hoe? Laat mij je helpen! 

Wat kan ik voor je doen?

Na de stress- en burn-out coaching:

  • weet jij precies hoe jij adequaat kunt reageren op de signalen die jouw lijf geeft. Wanneer (en hoe) jij op de rem moet trappen òf juist wat extra gas kunt geven.
  • heb je haarscherp in welke valkuilen je niet meer wilt trappen: perfectionisme misschien of pleasen. Je kunt grenzen stellen en jouw identiteit op een gezond fundament bouwen.
  • heb jij in kaart wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze in jouw werksituatie kunt inzetten.

Ik help je om de regie te pakken, zodat jij weer lekker in je vel zit en op een gezonde manier, met energie, je werk kunt doen. 

tineke wuister
tineke wuister

Hey, ik ben Tineke

Ik ben Tineke Wuister en ik geloof dat het mogelijk is om te leven vanuit een basis van rust. Vanuit een stevig fundament, een gezonde eigenwaarde en goede keuzes. Zo hou je het lang vol, blijf je veerkrachtig en kun je het beste van jezelf geven aan de mensen om je heen. 

Al vanaf mijn tienerjaren, vind ik veel dingen leuk en ben ik ambitieus. Dat zorgde er regelmatig voor dat ik teveel hooi op mijn vork nam. Met als gevolg: stressklachten! Hoofdpijn, spanningsklachten in mijn schouders, zo ontzettend moe, vergeetachtig, gejaagd, kort lontje (vooral thuis)… 

Na de zoveelste keer dat ik weer in zo’n situatie belandde, dacht ik: en nu moet ik er een keer goed iets mee! Ik kan niet elke keer zo door blijven gaan. En zo leerde ik langzamerhand mijn stressklachten te zien als liefdevolle aanwijzingen van mijn lijf, die me op de schouders tikken om me te laten weten dat ik een grens over ga. Dat ik mijn systeem overbelast. Dat maakte een wereld van verschil. Ik ben beter gaan luisteren naar mijn lichaam, ging kiezen voor eenvoudige en gezonde ritmes in mijn leven en ervaar daardoor dat ik veerkrachtig blijf.

Tegelijk merkte ik ook dat het nodig was een aantal overtuigingen aan te pakken. Ik mocht leren dat niet alles perfect hoeft, dat mijn verantwoordelijkheid ergens eindigt, dat ik grenzen mag stellen. Ik ben mijn identiteit gaan bouwen op mijn geloof in Jezus en dat bleek een gezond en stabiel fundament te zijn. 

Stress vind ik een fascinerend verschijnsel en ik wilde er graag meer grip op krijgen om ook anderen er mee te kunnen helpen. Daarom ben ik een opleiding gaan volgen tot stress- en burn-outcoach en heb er twee, bijna drie boeken over geschreven. Nu train en spreek ik regelmatig over leven vanuit rust. Daarnaast coach ik mensen met stressklachten of met een burn-out naar meer rust, focus en vrijheid.   

“Stress is een gelaagd probleem en pakken we op meerdere niveaus aan.

In de coaching kijken we naar stresssignalen en energiegevers,
naar kwaliteiten en je werk,
naar overtuigingen
en naar je identiteit.“

Dit zeggen anderen:

afbeelding lydia vermaat

Lydia Vermaat

Psychiatrisch verpleegkundige

Ik was helemaal leeg en zocht begeleiding om op te klimmen uit mijn burn-out. Ik ervoer met Tineke gelijk een klik. Door het traject heb ik veel meer rust gekregen. Ik kan de stress veel beter aan, ben weer creatiever, positiever en dankbaarder. Ik ben meer gaan leven met aandacht en dat heeft zoveel meer rust gecreëerd!

Ik heb de coaching echt als een zegen ervaren. Ik mocht er helemaal zijn, met alles wat ik dacht, geloofde en voelde. Ik heb vooral de link met God en het samen bidden als bijzondere momenten ervaren tijdens mijn proces naar herstel en genezing. Inmiddels ben ik weer lekker aan het werk en kijk ik terug op een enorm rijke periode, die ik niet had willen missen.

Harry

Developer

Toen ik thuis kwam te zitten met een burn-out kon ik gelukkig snel met Tineke aan de slag. Ik heb geleerd om mijn stresssignalen te herkennen, maar ook om dan de moed te hebben om er actie op te zetten, ook al had ik dan het gevoel dat ik iemand teleurstelde …

Ik heb ontdekt dat heel veel van de stress die ik ervoer uiteindelijk bij mezelf vandaan kwam. Nu ik dat eenmaal zie, kan ik veel beter relativeren en voor mezelf opkomen. Mijn zelfvertrouwen is daar enorm door gegroeid en dan maakt me veel krachtiger. Bij Tineke kon ik helemaal mezelf zijn. Ze spiegelt, vraagt door en legt precies de vinger op de zere plek, maar wel op een manier dat je er echt, heel praktisch weer mee verder kunt.

Dus:

Zit jij er doorheen?

Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?

Zou jij soms weleens alles op pauze willen zetten zodat je echt goed kunt uitrusten?

Heb je allerlei (vage) stressklachten of zelfs een burn-out?

Wil je hier zo snel mogelijk, of liever nog: zo gezond mogelijk uitkomen?

En ben je bereid diepe lessen over jezelf te leren?

Dan help ik je graag verder! 

Ik ben aangesloten bij:

logo vesb

Contact opnemen

Super leuk dat je contact met me wilt opnemen!

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? 

Ik hoor graag van je en doe mijn best zo snel mogelijk te reageren. 

 

 

Scroll naar top